Om eMkind

eMkind grundades utifrån idén att vi alla har kraften inom oss att leva upp till vår fulla potential, oavsett varifrån vi kommer eller var vi står idag. Genom att synliggöra våra inre sanningar och utifrån dessa medvetet designa våra liv kan vi leva med större intention och i harmoni med våra värderingar och drivkrafter.

Jag som driver eMkind heter Magali. Jag är professionell coach, mindfulnessinstruktör och NLP business practitioner och har en bakgrund inom socialantropologi och globala studier. Jag har även arbetat som företagskonsult, projektledare och finansieringsexpert för innovativa techföretag. Utöver det är jag mamma till tre härliga tonåringar, partner till en underbar man och obotlig äventyrare.

Hur jag hamnade där jag är nu

När jag 19 år gammal började jag min karriär inom flygbranschen som gav mig möjligheten att resa världen över och möta människor från en vidd mängd kulturer och bakgrunder. Det var under den tiden jag utvecklade en glödande nyfikenhet för individer och grupper, deras beteende och förutsättningar, vad de drömmer om och hur de navigerar sig genom livet. Nyfikenheten blev en passion som så småningom ledde till en kandidatexamen i socialantropologi och en masterexamen inom globala studier och konflikthantering.

Livets omständigheter gjorde att jag efter studierna började jobba som EU-projektledare och finansieringskonsult för innovativa företag. Det var en lärorik period då jag lärde mig många nya saker och kom i kontakt med häftiga teknologier och intressanta människor. Efter några år kände jag ändå att någonting inte riktigt stämde och hösten 2018 nuddade jag den berömda väggen; ett resultat av kombinerad stress, mental utmattning, en känsla av att vara fånge i min egen vardag och inte kunna leva ut min sanna potential. Under den tiden reflekterade jag mycket över hur jag hade hamnat där, vart jag var på väg och om det verkligen var dit jag ville. Jag insåg att jag längtade tillbaka till det jag kallar människans essens, det som ligger under ytan; det som driver oss och som får oss att skapa och uppleva den världen vi lever i, både för oss själva och för andra.

Samtidigt började jag jobba mycket med min egen personliga utveckling. Jag utbildade mig till professionell coach vid Gothia Akademi och till Mindfulnessinstruktör på Mindfulnesscenter. Jag åkte till Indien på meditationsläger och bestämde mig för att leva med större intention, medvetenhet, glädje, och i harmoni med mina värderingar. Jag ville dessutom hjälpa andra människor göra samma sak och våren 2020 startades eMkind för att göra just detta!

Mitt “WHY”

Simon Sinek menar att de allra flesta människor och företag har ganska bra koll på vad de gör, och hur de gör det. Knepigare blir det när man frågar de varför de gör det. En tumregel för när man ska välja sin väg i livet är att ställa frågan “varför”. Vad kommer det att leda till som är viktigt för mig? Vad säger magen? Varför är det viktigt och är det i harmoni med mina värderingar och min livsfilosofi?

Mitt “WHY” handlar om att hjälpa andra skala bort de yttre lagren på medvetenheten, för att på så sätt upptäcka den sanna potentialen vi alla bär på för att börja leva i större harmoni med sig själv och med mer glädje, som i sin tur har en positiv effekt på omgivningen. Jag anser att påståendet “all förändring börjar hos en själv” inte bara är en kliché, men en viktig förutsättning för att kunna bidra till en bättre värld.